Refleksjonsnotat- digital økonomi og forretningsmodeller
Refleksjonsnotat- digital økonomi og forretningsmodeller

Refleksjonsnotat- digital økonomi og forretningsmodeller

Refleksjonsnotat- digital økonomi og forretningsmodeller

Nå som vi har kommet til slutten av den første delen av dette kurset ønsker jeg å ta et tilbakeblikk på den siste måneden for å se på alt jeg både har lært og erfart. Hittil har jeg på mange av temaene startet på ukjent farvann, så om jeg skulle oppsummert alt jeg har lært den siste måneden, tror jeg dette refleksjonsnotatet måtte blitt en bok i stedet. Av den grunn velger jeg å trekke frem det som har fascinert meg aller mest. 

Noen av temaene vi har vært innom i løpet av disse fire ukene er: digitale studieteknikker, digitale plattformer, kunstig intelligens, nettverksøkonomi, blokkjeder og mye mer. Alle disse temaene har vært ekstremt spennende og lærerike. Fler av disse temaene kan dere også lese mer om i blogginnlegg jeg har skrevet tidligere. Noe av det viktigste jeg har lært hittil i dette kurset er å kunne plassere disse temaene i en sammenheng med hverandre. Teknologi, samfunn og organisasjoner er et komplisert samspill som gjensidig påvirker hverandre. Det å forstå hvordan blant annet arbeidsprosesser, infrastruktur og samfunnsutvikling blir endret av teknologi er definitivt noe jeg kommer til å dra nytte av, både i arbeidslivet og livet generelt. 

Interessante temaer

Et av temaene som satte mest spor hos meg var filterbobler. Dette fenomenet har jeg også skrevet et lengre blogginnlegg om, som du kan lese her. Kort forklart oppstår filterbobler som et resultat av at algoritmer filtrerer hva slags informasjon man får, basert på informasjon om oss. Algoritmene sparer oss for mye tid og energi, og i de aller fleste øyne, er det jo bare fint å slippe å bruke tid og energi på ting som ikke er av interesse. Det skumle er at vi får et skjevt bilde av virkeligheten i tillegg til man har sett eksempler på at selskaper bruker algoritmene til å manipulere og påvirke grupper av mennesker i bestemte retninger. Det er skummelt å tenke på hvor mange som ikke er bevisst på dette fenomenet og hvordan man blir påvirket. Derfor er jeg veldig glad for at dette kurset har gjort meg bevisst på dette, og gitt meg kunnskap til hvordan man kan unngå å havne i filterbobler. 

Kursets betydning for meg

Denne delen av kurset har helt klart åpnet øynene mine for hvor viktig det vil være både nå og i fremtiden å holde seg oppdatert på nye trender og teknologier. Verden utvikler seg hele tiden og klarer man ikke å holde følge med endringene er tap av kunder og konkurs en potensiell fare. Vi har lært mye om både trusler og muligheter som følge av ny teknologi og i et tidligere blogginnlegg skrev jeg om konsekvenser av ny teknologi i arbeidslivet, der tap av arbeidsplasser, og endring av arbeidsprosesser er noen av konsekvensene vi kommer til å stå overfor i fremtiden. Kurset har gitt meg et mer realistisk bilde av hvordan arbeidsmarkedet kommer til å se ut i fremtiden og kanskje viktigst av alt har det gitt meg kunnskap og verktøy til å omfavne nye trender og ta i bruk ny teknologi til å skape verdi for kunder. 

Avslutning

Det er ingen tvil om at det har vært et høyt tempo disse ukene. Det har vært oppretting av blogg, publisering av blogginnlegg, forelesninger, kurs, sertifiseringer og på toppen, et pensum som skulle leses. Det har vært mye å ta fatt i, men jeg har også lært ekstremt mye på kort tid. Blogginnleggene har både pushet meg ut av komfortsonen og tvunget meg til å sette meg ned å reflektere over temaene vi har vært igjennom i løpet av forelesningene. Denne metoden å jobbe med pensum på har forbedret studieteknikken min, og er noe jeg kommer til å fortsette med videre i studiet.

Avslutningsvis vil jeg takke Arne Krokan for å dele sin kunnskap med oss gjennom gode og varierte forelesninger til tross for omstendighetene. Den første delen av kurset digital markedsføring har vært intensivt, men utrolig relevant, lærerikt og spennende. Nå gleder meg til å ta fatt på neste bolk.

-Lina Kristine

Legg meg gjerne til på LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *